Se video fra Lyden af Menneske v. 3 her

 

 

 

Lyden af Menneske -dreams and voices from The Human House, Version 3

Teater Viva skaber en performance på Åbne Scene i Århus om menneskets stemme; om ytringsfrihed og undertrykkelse af retten til at ytre sig. Forestillingen bevæger sig i grænselandet mellem teater, performance, koncert og installation.

Hvordan lyder et menneske ? Hvordan er lyden af menneskelighed? Hvad vil det sige for et menneske at have en stemme eller ikke at have en stemme ? Fem stemmeperformere og sangere skaber sammen med en cellist og et kor bestående af 12 mænd og kvinder et rum fyldt med menneskelige stemmer i fuld udfoldelse. Publikum vil opleve et vidt spektrum af alt det vi mennesker bruger vores stemmer til; skønsang, råb, hvisken, fortællinger, gråd, latter, forførelse, kamp og møder.

Kunstnerisk leder af Teater Viva, Katrine Faber fortæller om forestillingen

“Vi ønsker, at publikum får muligheden for at træde ind i et rum af lyd. Lyden af menneske. Vi arbejder både med levende og med elektronisk lyd, så du får mulighed for at høre selve rummet puste og hviske. Og også mulighed for at høre og mærke åndedraget fra den menneskehed du er en del af ved at høre og mærke de 17 stemmer som deltager i forestillingen. Performerne giver stemme til forskellige menneskeskæbner og skaber scener, som tager udgangspunkt i følelser alle vi mennesker kender; glæde, sorg, vrede, lyst, håb og angst.

Hvornår har du sidst oplevet et grædekor ? Eller et råbekor ? Performerne  fortæller selv om at have en stemme eller ikke have en stemme. Vi har ladet os inspirere af fotobogen Family of Man, som portrætterer mennesker fra hele verden og menneskelivets stadier; og også FN´s Menneskerettighedserklæring får lov at spille en rolle.

Hvordan tager du del i verden med din stemme ? Hvornår tier du ? Hvad fortæller vores stemmer om os som mennesker ? Hvad betyder det at have en stemme i relationen til andre mennesker ? Vi har ikke nogen endelige løsninger eller færdige svar på hvad det vil sige at være menneske eller en menneskehed, men vi vil gerne undersøge det sammen med vores publikum. Med udgangspunkt i den menneskelige stemme undersøger Lyden af Menneske hvad det vil sige at være menneske og at være en del af det menneskelige fællesskab. Der gives der stemme til forskellige mennesketyper, og publikum inviteres til selv at ytre sig, mens de guides rundt i et rum af oplevelser og lyde. I denne hyldest til mennesket og stemmen kan det opleves det på egen krop, hvad det vil sige, at være en del af et fællesskab og have retten til at ytre sig.”

Hver af de fem forestillinger bliver enestående, idet der hver aften er forskellige kombinationer af performere på scenen. Men også publikum er med til at skabe Teater Vivas montage. Teater Viva lader publikum være medskabere af forestillingen, som i sig selv er et work in progress, der peger hen mod Teater Vivas endelige produktion af “Lyden af Menneske” i maj 2014. Forestillingen bliver dermed i sig selv et konkret eksempel på det menneskelige fællesskab og menneskes samskabelse af den verden vi alle lever i.

Lyden af Menneske er kurateret af Åbne Scene på Godsbanen i Aarhus.

Medvirkende: Katrine Faber, Theirry Boisdon, Christina Dahl, Anne Eisensee, Christian Wolz, Aksel Striim og Menneskekoret.

Tekster: James Joyce, Julio Cortazar, Stephane Hessel, Søren Kierkegaard, Gl.Testamente, Katrine Faber og øvrige medvirkende.

Datoer: 14-18.maj

Tirsdag-lørdag kl. 20.00

Vi spiller fem versioner af performancemontagen Lyden af Menneske - dreams and voices from The Human House.

Hver aften kl 20 er der nye kombinationer af stemmeperformere:

Tirsdag d. 14 maj : Christian Wolz (Berlin), Thierry Boisdon, Katrine Faber, cellist Aksel Striim og Menneskekoret.

Onsdag d. 15 maj: Christian Wolz (Berlin), Thierry Boisdon, Katrine Faber, Christina Dahl, cellist Aksel Striim og Menneskekoret.

Torsdag d. 16 maj: Christian Wolz (Berlin), Thierry Boisdon, Katrine Faber, Anne Eisensee, cellist Aksel Striim og Menneskekoret.

Fredag d. 17 maj: Christian Wolz (Berlin), Anne Eisensee, Christina Dahl, Katrine Faber,

Thierry Boisdon, cellist Aksel Striim og Menneskekoret.

Lørdag 18 maj: Christina Dahl, Anne Eisensee, Katrine Faber, cellist Aksel Striim og Menneskekoret.

Pris: Alm. 100 kr.

Studerende/arbejdsløse/pensionister/unge under 26 år: 75 kr

Grupper over 10 personer :50 kr.

Klippekort til alle fem forestillinger: 250 kr.

Billetsalg: tlf. 50 54 70 24 eller på teaterviva@gmail.com

Kontakt: tlf. 50 54 70 24 eller på teaterviva@gmail.com