See the video extract from the voice performance walk by Katrine Faber:

https://www.metropolis.dk/katrine-faber-aarhus/

 

27. oktober 2021: Katrine Faber / Walking Landscapes Aarhus

TID: 27. oktober kl. 07.45-19.45
KATEGORI: Sang / performance
RUTE: Ruten starter ved det store gamle træ i Hans Broges Skoven i Brabrand og krydser sig frem til byen i Aarhus C for at ende ved havet og den åbne horisont.
DELTAG: Kom og vær med i et kollektivt syngende ritual på toppen af Aarhus Rådhustårn, når solen går ned. Se nærmere beskrivelse herunder.
Live-stream hver gang klokken er kvart i hel på www.facebook.com/walkinglandscapes

 

SINGING LANDSCAPES AND PLACES

Katrine Faber vil vandre fra barndommens træ i skoven og gennem forstæderne til storbyens gader og igen bort fra byen ud til havet og den åbne horisont.

Hun lytter til stederne med sin krop og sin stemme og inviterer til et resonant ordløst møde med landskaber og byens rum. Hun interesserer sig for det forladte, det oversete og det skjulte. Hun skaber også vandringen som en personlig pilgrimsrejse ind i efteråret og vinteren. En vandrende syngende meditation over det at give slip og lade sig favne af vinden, lyset, mørket og det åbne rum, som bladene, der falder fra træerne. En vandrende rituel øvelse i at lade sig bære af den cykliske resonans i livet og døden.

De sange hun improviserer og skaber på stederne og med stederne, bringer hun med sig videre, så hendes sang løbende bliver længere og vokser sig større gennem hendes vandring i byen. Denne sang fra vandringens steder og landskaber, vil hun bære op på toppen af Rådhustårnet og lade sangen klinge ud over byen, som en hyldest til alt levende omkring os, inden hun går til havets bred for at afslutte vandringen.

Ofte når vi taler om naturen og vores omgivelser indikerer det noget udenfor os selv. Her udfordrer vandreren denne opfattelse af adskillelse mellem menneske og natur, mellem mennesket og vores levende omgivelser. Undervejs undersøges den menneskelige krop som et landskab fyldt af lyd og liv og landskabet og byrummene undersøges som levende kroppe fulde af lyd og liv. Vandreren bevæger sig med den menneskelige stemme ind i det ikke-menneskelige. Hun søger at opløse velkendte slidte sprog, at træde væk fra de kendte stier og ind i det ordløse for at forsøge at skabe nye sprog mellem det menneskelige og ikke-menneskelige. Vandreren besynger vores omgivelser for at åbne nye former for dialoger, resonanser og samklange.

Invitation: Kom og deltag i et syngende resonant ritual på toppen af Rådhustårnet!

Når solen går ned klokken 17.48, synger Katrine stedernes sange ud over hele byen og til landskaberne i horisonten hele vejen rundt. Derefter inviteres du til en lille Singing Our Place-session og kl. 18.45 begiver vi os syngende sammen ned gennem tårntrappens vidunderlige akustik.

OM KUNSTNEREN

Katrine Fabers kunstneriske arbejde tager ofte udgangspunkt i en undersøgelse af resonans. Hun er uddannet skuespiller og fysisk performer fra Istituto di Arte Scenica i Italien. 

Hun har fordybet sig i mange år i en udforskning af den menneskelige stemmes muligheder som sanger, skuespiller, historiefortæller og komponist. Hun er kunstnerisk leder af Teater Viva med base i landsbyen Hjortshøj udenfor Aarhus. Teater Viva skaber teaterforestillinger, interaktive performances, installationer, koncerter, community plays, byttehandler, festivaler og større kulturprojekter i samarbejde med andre kunstnere og institutioner.

I 2015, inspireret af klimatopmødet i Paris og FN’s skabelse af de 17 Verdensmål, skabte Katrine med Teater Viva det internationale tværkunstneriske projekt Singing Our Places; et projekt som gennem kunstneriske processer undersøger menneskers forbindelser til vores levende omgivelser og vores fælles fremtid. Singing Our Place har indtil videre realiseret projekter i DK, Finland, Island og Grønland. 

Metropolis er støttet af Københavns Kommune og Statens Kunstfond